Tegenwoordig is er een breed scala aan afzuigkappen op de markt voor een groot aantal commerciële en huishoudelijke toepassingen. Terwijl je ooit voor huishoudelijk gebruik, als je naar een doe-het-zelfwinkel ging, waarschijnlijk alleen een kleine afzuigkap van 15 cm zou kunnen kopen om dwars door je keuken- of badkamermuur te passen.

De meeste doe-het-zelfwinkels of elektrotechnische groothandels hebben nu een breed scala aan huishoudelijke afzuigkappen op voorraad voor een groot aantal verschillende toepassingen, denk dus goed na over alle opties als je een nieuwe afzuigkappen aan het onderzoeken bent.

Een afzuigkap op verschillende plekken in je woning

In veel grote moderne huizen heb je bijvoorbeeld een toilet of badkamer die geen buitenmuur heeft waar een afzuigkap doorheen kan. U kunt nu echter ventilatoren kopen met kanalen die gemaakt zijn om boven het plafond uit te komen en de luchtstroom naar buiten te leiden. Dit betekent dat uw toilet of badkamer nu overal in huis kan worden voorzien van ventilatie.

Er zijn nu vochtigheidsgestuurde ventilatoren beschikbaar voor keukens of badkamers. Dit maakt ze ook tot een ideale keuze voor doucheruimtes, waar vochtigheid vaak een probleem is, of drukke gezinsbadkamers. Een goede optie is om te kiezen voor een ATAG afzuigkap in 2023.

Waarom is het nodig om een afzuigkap te installeren in je woning

Deze vochtigheidsgestuurde ventilatoren kunnen worden aangesloten om automatisch in te schakelen wanneer een bepaald vochtigheidsniveau wordt gedetecteerd. De ventilator draait dan continu totdat de luchtvochtigheid is gedaald en schakelt dan automatisch uit.

Of u kunt ervoor kiezen om gewoon een traditionele afzuigkap te plaatsen die met behulp van luchtkanalen door een muur past. Dit soort ventilatoren gaat gewoonlijk aan met het badkamerlicht en gaat uit wanneer het wordt uitgeschakeld. U kunt er ook voor kiezen om er een te kopen die nog een paar minuten blijft branden nadat het licht is uitgeschakeld. U kunt vaak de tijd instellen dat ze moeten werken, waardoor u op elektriciteit bespaart.

In keukens thuis in de jaren 70 hadden we vaak een simpele ventilator die door een gat in een glazen raam sneed. Nu koop je veel eerder een design keukenafzuigkap. Deze zijn nu vaak gemaakt van roestvrij staal en glas, met ingebouwde verlichting, en worden nu gezien als “kenmerk” van uw keuken, in plaats van iets om uit het zicht te verbergen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.